Hírek

A MÁV-csoport „XXI. SZÁZADI TECHNOLÓGIA A MÁV-NÁL” címmel Nyílt napot szervez

A MÁV-csoport a vasút iránt érdeklődő egyetemi hallgatók részére „XXI. SZÁZADI TECHNOLÓGIA A MÁV-NÁL” címmel Nyílt napot szervez, amelynek témája a MÁV-csoport szolgáltatási láncának és az ehhez illeszkedő modern technológiáknak a bemutatása. Az egyes szakterületeken túl, célunk a szakmák kapcsolódási pontjainak, egymásra hatásának megismertetése.

részletek

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS „MERCK TANULMÁNYI TÁMOGATÁS a 2017/2018-2018/2019-es tanévekre

A Merck Kft. (www.merck.hu) pályázatot hirdet azzal a céllal, hogy támogassa a szociálisan hátrányos helyzetű, középiskolai tanulmányaik során jó tanulmányi eredményt elérő diákokat, hogy az ország egyik kiemelt felsőoktatási intézményében folytathassák tanulmányaikat. A pályázaton 4 tanuló nyerheti el a támogatást (2 tanuló biológia, biokémia, kémia vagy vegyészmérnöki szakról – 2 tanuló orvos- vagy gyógyszerész karról).

részletek

Szeptemberben a főiskolai, egyetemi hallgatókat és oktatókat ingyenesen várja az OMÉK

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár ( OMÉK ) Magyarország legnagyobb, legrégebbi és legkomolyabb hagyományokkal bíró agrárgazdasági eseménye ez évben kiemelt célközönségként tekint a felsőoktatásban tanuló fiatalokra és oktatókra. Az OMÉK 2017. szeptember 20-24. között a Hungexpo Budapesti Vásárközpont és a Kincsem Park területén lesz látogatható. 

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

részletek

Elhunyt Beck Mihály kémikus, az MTA rendes tagja

Életének 88. évében, 2017. július 31-én elhunyt Beck Mihály akadémikus, a komplex vegyületek kémiájának nemzetközi hírű szakértője. A tudós több mint 250 tudományos publikáció és számos ismeretterjesztő írás szerzője vagy társszerzője volt, emellett 23 szabadalom fűződik a nevéhez. Életművét az MTA tavaly Akadémiai Aranyéremmel ismerte el.

részletek

Silicon Laboratories Hungary Kft. gyakornoki (esetleg a szakmai gyakorlattal egybekötve) pozícióra keres hallgatót

A hozzánk jelentkező hallgatónak lehetősége nyílik egy nemzetközi csapatban, frissen legyártott, a világpiacon esetleg még nem is kapható integrált áramkörökkel a legmodernebb tervező- és mérőrendszerek használatával dolgozni és ezek piaci bevezetésének támogatásában közreműködni.

részletek
további hírek